blogs
28 januari, 2021

Vloerverwarmers: comfortabele vloeren voor de winter

Vloerverwarmers: comfortabele vloeren voor de winter


PVC, Novilon en Marmoleum zijn een comfortabele aankoop. Door hun slijtvastheid gaan de vloeren jaren mee en ze zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Bovendien zijn ze kras- en vochtwerend. Marmoleum wordt ook nog eens op duurzame wijze geproduceerd van herwinbare materialen. Lees meer over deze supervloeren in combinatie met vloerverwarming!

Bij warme voeten denken wij direct aan vloerverwarming. Heerlijk! Met vloerverwarming verdeel je de warmte regelmatig over de ruimte en kun je in korte tijd en met minder energie méér lucht verwarmen. Dit scheelt in stookkosten. Het meeste rendement behaal je als de vloer de warmte goed geleidt en de warmte niet opneemt (isoleert).

Vloerverwarming? Lijm de vloer

In principe kan vloerverwarming op heel veel vloeren worden toegepast. Toch zijn met name vloeren die direct op de ondervloer worden gelijmd het meest geschikt. Door de directe aansluiting ontstaat geen extra isolerende laag tussen de ondervloer en de gelegde vloer, wat voor een optimale werking van de vloerverwarming zorgt.

Ga voor PVC, Marmoleum of Novilon

PVC, Marmoleum en Novilon vloeren zijn wat dit betreft de beste warmtegeleiders. Het rendement van deze vloeren is vaak vele malen hoger dan van laminaat, houten vloeren en tapijt. Naast alle praktische en energiebesparende eigenschappen blijven de collecties zich ontwikkelen en worden er regelmatige mooie stijlen toegevoegd. Laat je voor de actuele collecties inspireren in onze winkel!

Voor een PVC vloer is het vaak noodzakelijk de vloer eerst te egaliseren. Dit heeft geen effect op het rendement van de vloerverwarming.

Rendement van vloerverwarming

Na installatie van vloerverwarming is er een groter stralingsoppervlak met een lagere temperatuur in vergelijking met radiatoren. Hierdoor ervaar je een aangename warmte en kan de luchttemperatuur relatief laag blijven. Daarnaast zorgt vloerverwarming over het algemeen voor een lager energieverbruik, omdat je de ruimte met een lagere luchttemperatuur kunt verwarmen. Over het algemeen geldt dat de thermostaat vaak 1 of 2 graden lager kan dankzij de vloerverwarming. Gemiddeld levert vloerverwarming een energiebesparing op van 15 tot 20 procent.

Veerkrachtig Novilon

De vinylvloeren van Novilon zijn veerkrachtig en voelen lekker zacht aan de voeten. Dit komt omdat ze de omgevingswarmte snel opnemen. De vloer is dus altijd aangenaam, ook zonder vloerverwarming! Het fijne aan deze vloeren is dat ze onderhoudsvrij zijn. Vlekken veeg je zo weg en schoonmaken is eenvoudig met wat water en een doek. Novilon heeft een supersterke, geluiddempende en vuilwerende toplaag.

Duurzaam Marmoleum

Marmoleum staat bekend om haar duurzame, natuurlijke bestanddelen. De collectie Marmoleum bevat ook nog eens bijzondere vloeren. Je blijft kijken naar het prachtige reliëf in de Marmoleum Cacao collectie. Zijn het echte cacaoschillen? Ja zeker! Door het toevoegen van cacaoschillen aan de traditionele lijst van natuurlijke Marmoleum ingrediënten ontstaat er een spannende oppervlaktestructuur die zowel natuurlijk oogt als een eigentijdse uitstraling geeft.

Raadpleeg de kennisbank

In onze kennisbank vind je antwoorden op allerlei praktische vragen. Zoals Welke vloer kan het beste op vloerverwarming? Of Kan ik mijn vloer zelf egaliseren?

Meer informatie over onze winterfavorieten, zoals tapijt en gordijnen, vind je in het nieuwste Style magazine. Bekijk hem direct online of haal hem op in onze winkel. En kom je er niet uit? Vraag het een stylist in onze winkel!