Warm dewinter door

Sommige mensen zijn er blij mee, anderen vinden het jammer: echt winter wil het in Nederland nog niet worden. Toch is het regelmatig koud, nat en guur. Weer om lekker thuis te zijn met kaarsen aan. Heeft u last van winterblues? Tijd voor een frisse wind door uw interieur. Met deze stylingtips maakt u uw huis nog sfeervoller en wilt u niet meer weg.

Schuiven met meubels

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Tijd om uw huis op te ruimen, overbodige spullen weg te gooien of naar de kringloop te brengen en met een frisse blik naar uw interieur te kijken. Dat betekent niet per definitie dat u nieuwe meubels hoeft aan te schaffen. Probeer eens met een andere blik naar uw interieur te kijken. Ga eens schuiven met meubels of zet een kast op een andere plek. Kies voor andere kunst aan de muur of schilder een kastje of muur in een frisse kleur. Het zijn misschien kleine veranderingen, maar ze hebben vaak een groot en verrassend resultaat.

Beeld v.l.n.r.: Novilon vloer ‘raw denim’ en ‘beton’, beide uit de vtwonen collectie van Forbo.

Maak groepjes van accessoires

Probeer uw accessoires te groeperen, dan versterken ze elkaar. Kies een aantal vazen, kandelaars, schalen en andere accessoires in dezelfde kleuren of tinten die dicht bij elkaar liggen. Zet ze bij elkaar op een tafel of schaal en probeer te variëren in de hoogte. Dat maakt het minder statisch en het oogt speelser. Door accessoires te groeperen en mooie hoekjes te maken, oog uw interieur bovendien veel rustiger. Hetzelfde geldt voor lijsten aan de muur. Hang ze niet verspreid door een ruimte, maar groepeer ze binnen een denkbeeldig vierkant op een muur. U zult zien dat het meteen effect heeft.

Beeld: behang Whisper van Eijffinger.

Winter- en zomeropstelling

De winter vraagt om grove breisels, wollen plaids en warme vachtjes. Denk aan een hoogpolig tapijt op de vloer en een klein kleed naast uw bed. Warme voeten gegarandeerd! In de zomer gaan we sneller voor luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Goede verlichting is op korte winterdagen ook belangrijk. Kies voor meerdere kleine lichtpunten in alle hoeken van het huis en een paar grote lichtbronnen boven de eettafel en bij de zithoek. Zo doet de hele woonkamer mee. Als u de mogelijkheid heeft, kunt u uw meubels in een winter- en zomeropstelling zetten. We willen in dit seizoen overdag ten slotte optimaal gebruikmaken van licht, terwijl in de zomer over het algemeen meer natuurlijk licht naar binnen valt. Niet iedereen woont zo groot dat er veel te schuiven valt. Wilt u toch een andere look aan uw interieur geven, wissel dan eens met kussens of haal het tapijt weg. U zult zien dat uw zithoek ineens heel anders oogt.

Beeld: Tapijt Chanelle van Parade.

Laat u inspireren!

Onze gediplomeerde interieurstylisten zijn dé specialist op het gebied van vloeren en wand- en raambekleding. We helpen u bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!