Trend : ArtDeco in eenmodern-klassiek interieur

Slogan logo Dat is een goed idee!

Ontwerpers laten zich steeds vaker inspireren door de Art Deco stijl uit de voorgaande eeuw, gekenmerkt door rijke kleuren, grafische dessins en strakke lijnen. De nieuwe Art Deco collectie van Desso bevat typische prints uit deze tijd. Dankzij de gelaagdheid in de dessins en de accentkleuren voeg je een vleugje glamour toe dat helemaal past in de Art Deco sfeer van toen én van nu.

Retro meubelen in walnoot en palissander kunnen niet ontbreken in dit sfeerbeeld. Een gedessineerd vloerkleed uit de nieuwe Art Deco collectie van Desso combineert perfect met een rijke visgraat vloer. Gedessineerd behang met Art Deco patronen brengt glamour en allure. Met goud en bronskleurige accessoires en bijzettafels is de nieuwe sfeer chique, tijdloos en elegant.

Daarbij krijgen de stylisten van Desso Tarkett geen genoeg van de trendkleur groen in het interieur. Tijdloos en trendy tegelijkertijd. In een oase van naturellen geeft een groen vloerkleed de totale sfeer net even meer pit. Door de gelaagdheid van meerdere patronen krijgt dit Art Deco kleed zelfs een vintage uitstraling die het authentieke karakter van de woonstijl versterkt.

Art Deco: symbool voor innovatie en moderniteit

De stroming Modern Design laat zich inspireren door de Art Deco beweging die symbool stond voor vooruitgang en een nieuwe glamour stijl vol moderne vormen, kleuren en grafische dessins. Klassieke ambachten zoals glasblazen, glas-in-lood zetten en het in patroon leggen van een vloer worden weer omarmd en doen de nostalgie en romantiek van toen herleven.

Glamoureus interieur

We verlangen naar een warme sfeer, een gezellige thuisbar en rijke decoraties in het interieur. Zachte materialen zoals kamerbreed tapijt, fluwelen barkrukken worden gecombineerd met sfeervolle salontafels en hippe cocktails voor de ultieme avond uit. Stijl het interieur af met gouden accenten.

Stylingtip: marmer en webbing

Het gebruik van marmer en webbing was in de Art Deco stijlperiode een grote trend. De stylisten van Desso Tarkett signaleren in de nieuwste woontrends een grote revival; natuurlijk wel in een nieuw jasje. Zoals in deze Sense of Marble tapijtcollectie van Desso waarbij een marmerprint op tapijt bijna niet van echt marmer te onderscheiden is behalve dan de zachte textuur ervan.

Frivool pastel

De extra zachte tapijtcollectie Color King van Parade heeft actuele pastelkleuren die precies passen in het Art Deco geïnspireerde interieur. De nieuwe pastellen in het interieur maken de sfeer frivool en een tikje boudoir. Net als in de Art Deco periode is de styling of heel ingetogen of juist over de top qua kleur en materiaalgebruik. Zacht fluweel en franjes mogen eigenlijk niet ontbreken. Doe inspiratie op in het tropische Miami, Florida. Zo waan je je meteen in een retro film uit de vorige eeuw als je voor het beroemde The Colony hotel staat op 737 Ocean Drive. Haal deze paste kleuren, grafische patronen en frivole franjes in je interieur en de sfeer is tropisch, vrolijk en internationaal.

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe collectie van Desso? Kom langs in onze winkel, we adviseren je graag!