Een goedidee: DessoEconyl vloerkleden

Slogan logo Dat is een goed idee!

Wie rekening wil houden met het milieu hoeft tegenwoordig niet ver te zoeken. Ook op het gebied van interieur zijn er steeds meer duurzame opties en alternatieven. In de spotlight: de duurzame Econyl vloerkleden van Desso.

In de collectie van Desso vind je een tapijt voor iedere ruimte en passend bij elk interieur. Na innovatieve collecties als het AirMaster® tapijt dat opdwarrelend stof vasthoudt, heeft Desso nu een duurzame collectie vloerkleden ontwikkeld. De collectie bestaat uit verschillende structuur-, dessin- en kleurcombinaties. In de kleuren en trends van nu. Zo vind je altijd een vloerkleed dat past bij jouw woonwensen.

Met respect voor het milieu

De vloerkleden van Desso dragen niet alleen bij aan een gezond binnenklimaat, ook aan het behoud van natuur en milieu wordt gedacht. De Desso vloerkleden bestaan namelijk deels uit gerecyclede ECONYL® garens, afkomstig van onder andere oude visnetten die zijn teruggewonnen uit de oceaan. Zo wordt afval verwerkt tot talloze nieuwe producten, zonder hiervoor nieuwe grondstoff en aan te boren. Moederbedrijf Tarkett werkt voortdurend aan veilige, recyclebare vloeren die goed zijn voor het milieu, zonder concessies te doen aan technische eigenschappen als slijtvastheid en akoestiek.

De Econyl collectie

De vloerkledencollectie van Desso is onderverdeeld in drie collecties: Silhouettes, Silky Shades en Colour & Structure. Iedere collectie bevat een eigen look & feel. Zo hebben de Silhouettes vloerkleden een vintage, versleten dessin, zorgt de Silky Shades collectie voor een speels effect in de ruimte en passen de grafi sche Colour & Structure vloerkleden in ieder modern interieur.

In iedere editie van het Style magazine lichten we een duurzaam initiatief toe. Naast informatie over Desso Econyl vind je in het Happy new home! Style magazine tips over nieuwe fasen in het het interieur: je eerste huis, de babykamer, een studeerkamer of een verbouwing bijvoorbeeld. Bekijk het magazine via deze pagina of haal ‘m op in de winkel!