blogs
10 maart, 2023

Fris het voorjaar in

Fris het voorjaar in


Het is bijna lente! Tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Maak jij van dit frisse seizoen gebruik voor een goede voorjaarsschoonmaak? Wij vinden niets lekkerder dan de ramen open, de sop door het huis en de frisse geur van verse voorjaarsbloemen. We geven je graag onze tips to do’s om de lente fris te beginnen. Lekker bezig!

 

Maak gebruik van de lentezon

De lente is de perfecte tijd om te genieten van de zonnestralen die naar binnen schijnen. Niet alleen geeft het je huis een warme en uitnodigende sfeer, maar je wordt er ook vrolijk van. Met mooie raamdecoratie kun je het licht gefilterd laten binnenkomen en toch privacy behouden. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten jaloezieën van duurzaam gecertificeerd hout of aluminium jaloezieën in frisse lentekleuren en afwerkingen. Of wat dacht je van lichte, frisse Plissé Shades?

Medium-PB_1638.jpg

Makkelijke bedieningsmogelijkheden, zoals Top-down/bottom-up van Luxaflex® geven je extra flexibiliteit om je raambekleding aan te passen aan het binnenvallende licht. Want met toenemende zonuren kan er ook meer licht op je tv of computerscherm vallen, vervelend! Met de juiste raambekleding kun je het binnenvallende licht perfect doseren en een aangename sfeer creëren in je huis.

 

Van duurzaam word je blij

Na de donkere en sombere wintermaanden is het tijd om je huis op te fleuren met kleurrijke accessoires. Kies voor natuurlijke tinten zoals bosgroen, fris geel, pastelkleuren en wittinten om een zachte en rustige sfeer te creëren. Naast accessoires kun je ook kiezen voor natuurlijke materialen in je interieur. Houten jaloezieën zijn hier een goed voorbeeld van, omdat ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook een warme en natuurlijke uitstraling hebben. Ook gordijnen en raamdecoratie gemaakt van natuurlijke stoffen zoals linnen zijn een mooie manier om de natuur terug te brengen in je interieur. En wist je dat sommige gordijnen en raamdecoratie zelfs gemaakt zijn van herbruikt plastic? Zo kun je niet alleen een natuurlijke uitstraling creëren, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst.

Houten jaloezie (2).jpg

Energie besparen met je interieur

Met de stijging van de gas- en energieprijzen het afgelopen jaar, zijn we ons bewuster geworden van ons energieverbruik en hoe we deze kosten kunnen verlagen. Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld korter te douchen, de thermostaat lager te zetten en extra te isoleren. Op korte termijn geeft dit een positief effect in onze portemonnee, op lange termijn dragen we ook bij aan het behoud van onze planeet. Raambekleding speelt hierbij een belangrijke rol, omdat tot wel 50 procent van de warmte via het raam kan ontsnappen. Duette® Shades van Luxaflex® zijn hierbij een uitstekende keuze. De honingraatstructuur en goede aansluiting op het raam zorgen ze voor isolatie in de winter en verkoeling in de zomer.

Medium-DS_2012.jpg

De bezem erdoor

Het is heerlijk om je huis regelmatig even goed te luchten en frisse lucht naar binnen te laten. Maar heb je er wel eens aan gedacht om ook je vloerkleden en dekbedden buiten te luchten? Door je vloerkleden af en toe buiten te hangen en flink uit te kloppen, kun je vuil en stof verwijderen dat anders in je huis zou blijven rondzweven. Bovendien heeft het zonlicht een desinfecterende werking en worden eventuele geurtjes geneutraliseerd.

Medium-IS_1211_levendiger.jpg

Zet je graag je ramen en deuren open, maar doe je dit niet vanwege insecten in huis? Het is de ideale tijd om na te denken over horren! Ze houden beestjes buiten en met pollenwereld gaas zelfs de pollen die hooikoorts veroorzaken. Zo zorg je niet alleen voor een frisse en schone uitstraling van je interieur, maar ook voor een hygiënisch en gezond klimaat.

In onze winkel helpen we je graag aan een nieuw, fris interieur! Kom langs in de winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in.