Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Bij de aanschaf van gordijnen zijn er een aantal praktische eigenschappen waar je goed over na dient te denken. We zetten hier kort een aantal belangrijke zaken op een rijtje. We helpen graag bij het maken van de meest geschikte keuze!

De juiste plooi bij de juiste lengte

Lange gordijnen, vragen een andere plooi dan korte gordijnen, met bijvoorbeeld een dubbele plooi of wave plooi valt het gordijn ook aan de onderkant mooi. Bekijk de vraag over de verschillende soorten plooien waarin wij uitgebreid ingaan op de verschillen van de plooien en de effecten die het met zich meebrengt.

Houd rekening met (ruim) voldoende stof

Wees er in de aanschaf van nieuwe gordijnen alert op dat deze stoffen kunnen krimpen! Met name linnen gordijnen kunnen door luchtvochtigheid in huis krimpen. Het is daarnaast een logisch gevolg dat gordijnen krimpen als je deze wast, we raden aan om de gordijnen chemisch te laten reinigen.

Het laten voeren van je gordijnen

Door gordijnen te voeren haal je er nog meer uit. Gevoerde gordijnen zorgen voor meer isolatie, zijn duurzaam en werken meer dan normale gordijnen zeer verduisterend. De gordijnen zullen op den duur minder snel verkleuren dankzij de voering. Kortom, gevoerde gordijnen kunnen veel voordelen opleveren!

Kies een geschikt ophangsysteem voor je gordijnen

Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden opgehangen, waarbij elke manier weer zijn eigen voordelen met zich meebrengt. Je kunt kiezen voor rails, een roede, lussen of ringen. Bekijk de vraag over de verschillende soorten ophangmethoden in onze kennisbank voor een uitgebreid antwoord op de verschillen en effecten bij de ophangsystemen.

Laat je altijd goed adviseren over de verschillende mogelijkheden die bij de aanschaf van gordijnen komen kijken. Er is veel mogelijk om de juiste sfeer in huis te creëren die aansluit bij jouw voorkeuren. Onze adviseurs hebben de ervaring, kennis en aandacht om jou hierin van het juiste advies te voorzien. Lees ook onze blog over gordijnen waarin nog meer informatie wordt gegeven over gordijnen.

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag per e-mail!

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog persoonlijk via de e-mail.